Діти зі Львівщини зібрали у США понад один мільйон гривень на літак для захисників

1197 0
У майбутньому діти також планують виступи за кордоном, аби продовжити збір грошей для українських військових.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Діти зі Львівщини зібрали у США мільйон гривень на бойовий літак для українських захисників. Вони показували виставу «Мама по скайпу», в якій описується про дітей, батьки яких їдуть в інші країни заробляти на життя і водночас втрачають справжнє життя, яке у них є в Україні. Про це повідомляє Суспільне.

За словами режисера постановки, «Мама по скайпу» створена за історіями дітей, які сумують за своїми батьками, що працюють за кордоном. 

«Це про моє покоління, коли мої батьки їхали на заробітки в Польщу, Португалію, куди могли і заробляли гроші, щоб всі заробляли і спокійно жили, але чи від того було щастя тим дітям», – каже керівник шкільного театру Олег Онещак.

Читайте також: На Львівщині діти організували автомийку та зібрали більше 21,5 тисячі для ЗСУ

Спочатку діти влаштували благодійну постановку в одному з львівських бомбосховищ. Там їх виступ помітив журналіст американського видання та написав про це статтю. Згодом новину побачив директор Нью-Йоркського театру та запросив презентувати цю виставу у США.

«Написав директор театру Айрондели в Брукліні, написав в месенджер: привіт я такий-то, прочитав статтю, я в захопленні, що театр у час війни є потрібен і актуальний як ніколи, що тим більше це роблять діти, підлітки», – сказав керівник.

Читайте також: У Львові шукають охочих прийняти дітей, які через війну залишилися без батьківського піклування

Актори віком до 14 років показували постановку у кількох американських містах: Нью-Йорку, Йонкерсі, Філадельфії та Гартфорді. У майбутньому діти також планують виступи за кордоном, аби продовжити збір грошей для українських військових.

Нагадаємо, львів’ян просять прихистити дітей, які через війну залишилися без батьків. Як це зробити читайте тут.

Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!