Дітям до 5 років можна не носити. У ВООЗ видали рекомендації щодо носіння масок дітьми

4606 0
Під час занять спортом діти не зобов'язані носити маски, бо вона може ускладнити їх дихання.
Фото: freepik

Фото: freepik

Всесвітня організація охорони здоров'я розробила рекомендації про носіння масок для дітей різного віку. Про це йдеться на сайті ВООЗ.

У ВООЗ кажуть, що наразі мало відомо про те, як діти передають вірус, проте знають, що підлітки можуть заражати інших людей так само як дорослі.

Дітям від 12 років так само, як і дорослим рекомендують обов'язково носити захисні маски, особливо, якщо дорослі не можуть гарантувати дотримання дитиною дистанції не менш ніж 1 метр.

Чи потрібно дітям від 6 до 11 років носити маски, дорослі мають вирішити з врахуванням різних факторів, зокрема:

  • наскільки поширена передача вірусу в регіоні, де проживає дитини, та чи є взаємодія з людьми у групі ризику, наприклад, літніми,
  • чи здатна дитина безпечно та правильно користуватися маскою,
  • доступність масок: чи зможуть дорослі постійно прати (якщо маска багаторазова) чи видавати нові маски дітям,
  • чи зможуть дорослі постійно контролювати правильність носіння маски.

Дітям до 5 років взагалі не рекомендують носити маски. Винятком може бути, коли дитина постійно контактує з хворими на коронавірус.

Під час занять спортом діти не зобов'язані носити маски, бо вона може ускладнити їх дихання. Під час масових занять спортом, наприклад, у школах, вчителів просять гарантувати дистанцію між дітьми не менш ніж 1 метр.

Чи потрібно носити маску дітям з інвалідністю або з онкологічним захворюванням, повинні вирішити батьки (опікуни) та медспеціаліст із врахуванням особливостей дитини.

У ВООЗ дітям рекомендують носити тканинні маски. Медичні маски рекомендують тим, хто може переносити Covid-19 у важкій формі.

Дорослі до 60 років, які працюють з дітьми, повинні також носити тканинні маски, якщо не можуть дотримуватися соціальної дистанції. Дорослі від 60 років повинні носити медичні маски.

Нагадаємо, що за останніми даними у світі майже 23 млн інфікованих коронавірусом. В Україні останні три доби фіксують по 2000 і більше нових випадків захворювання.

У світі наразі на людях тестують приблизно 17 вакцин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!