Політична реклама

Вчителі Львова послаблять вимоги до учнів зі складними обставинами

2453 0
У школі до дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах - стали сиротами, або ж чиї батьки розлучилися, втратили роботу чи потрапили в залежність, вчителі застосовуватимуть індивідуальний підхід до навчання та оцінювання.

Такий метод роботи називається соціальною оцінкою, тобто індивідуальний підхід не лише до дитини, а  й до тієї ситуації, у якій вона опинилася, повідомила tvoemisto.tv в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Оксана Рубай.

За її словами, це дозволяє вчителю зробити скидку у навчанні, вирішувати чи опитувати дитину, яка потрапила у непросту життєву ситуацію. Протягом року такий метод застосовували до дітей сиріт у всіх львівських школах, однак тепер соціальна оцінка також стосуватиметься дітей, чиї батьки втратили роботу, розлучилися, постраждали під час подій у країні, а також до дітей переселенців.

Оксана Рубай розповіла, що таку оцінку педагоги та психологи школи робитимуть разом з працівниками соціальних службами, які власне і визначатимуть, чому учень почав гірше вчитися. За її словами, соціальна оцінка діє лише у короткотерміновий період – від кількох тижнів до півроку, залежно від ситуації в сім’ї.

Натомість керівник психолого-педагогічної групи Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Юлія Кунта повідомила tvoemisto.tv, що для впровадження соціальної оцінки школярів на практиці протягом року працівники соціальних служб проводили спеціальні тренінги для вчителів та психологів Львова.

За її словами, такий метод роботи може застосувати будь-який педагог, не лише класний керівник. Однак, деякі вчителі були проти такого методу, мотивуючи це тим, що вони й так допомагали у навчанні дітям із соціально вразливих сімей.   


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!