У школі на Сихові на кір захворіли 9 дітей

9466 0
Найближчим часом має зібратися комісія, яка вирішуватиме, чи забороняти дітям, які не вакциновані від кору, відвідувати школи та дитсадки.
Фото: qsota.com

Фото: qsota.com

У Львові від початку року 74 людини захворіли на кір, із них 49 – діти. Дев’ять випадків хвороби зафіксовано в одній зі шкіл на Сихові. Про це на брифінгу повідомив мер міста Андрій Садовий, пише на своїй сторінці у Facebook керівниця прес-служби ЛМР Христина Процак.

Як уточнили Tvoemisto.tv у прес-службі міської ради, дев'ять дітей захворіли на кір у школі «Первоцвіт», яка ще тиждень буде перебувати на канікулах.

«Як такого карантину там немає, оскільки діти ще не вийшли на навчання. Але інформація постійно моніториться», – говорять у прес-службі.

У той же час у ЛОДА на апаратній нараді розглядали пропозицію заборони львівським дітям, які не мають щеплення від кору відвідувати школи та дитячі садки.

Читайте також: Львівські медики просять заборонити відвідувати навчальні заклади нещепленим дітям

У коментарі журналістам Дивись.info керівниця обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак розповіла, що найближчим часом має зібратися обласна комісія з надзвичайних ситуацій, аби вирішити чи забороняти дітям без щеплення відвідувати навчальні заклади.

«Планується проведення засідання по епідситуації, де буде прийнято рішення, чи Львівська область приймає рішення про заборону відвідувати школи без довідки про щеплення», – повідомила Ірина Микичак.

За її словами, у поліклініках є вакцина, тому батьки мають змогу щеплювати своїх дітей від кору. Вона додала, що нині фактично не можливо перевірити, чи довідка є справжньою. 

Вакцинація проти кори у Львівській області за минулий рік охопила 75% дітей віком від 1 до 6 років, а також тих, хто своєчасно не був вакцинований. 

За словами Ірини Микичак, в області поки не планують проводити додаткові щеплення, адже такі рішення приймають на державному рівні, проте рекомендують усім охочим приходити на вакцинацію.

У той же час Андрій Садовий говорить, що школи та садочки Львова мають працювати у звичному режимі. За його словами, приймати рішення, чи робити щеплення від кору, кожен вирішує самостійно.

«Тому не пускати дітей без щеплень до навчальних закладів ми не маємо права. Задача міста полягає втому, аби забезпечити весь процес», – додав міський голова Львова.

Додамо, що таі заборони вже ввели у Одеській області та місті Києві, аби уникнути збільшення кількості хворих на кір.

Інформація доповнюється.

 

 

ТЕГИ: школярі, кір

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!