Дітям-сиротам та дітям з інвалідністю збільшать щомісячні виплати

1988 0
Також на 655 грн збільшать доплати на догляд за одинокими особами.
Фото: Ben Wicks, Un Plash

Фото: Ben Wicks, Un Plash

Дітям-сиротам, дітям під опікою та дітяз з інвалідністю збільшать щомісячні виплати. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Читайте також: Ті, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

То ж діти, над якими встановлено опіку чи піклування, отримуватимуть 4 447 грн (для дітей до 6 років) та 5 545 грн для дітей від 6-ти до 18-ти років.

Допомога на дітей з інвалідністю становитиме 6 226 гривні (до 6 років) та 7 763 грн – для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років.

Допомогу на постійний догляд за одинокими особами віком від 80 років збільшать на 655 грн до раніше впровадженої програми доплат пенсіонерам у розмірі 500 грн.

Також одноразову допомогу виплатять малозабезпеченим сім’ям. Її зможе отримати непрацююча працездатна особа, яка є членом такої сім’ї для організації підприємницької діяльності.

Читайте також: МОЗ понад 2 місяці не проводило закупівлі медикаментів для важкохворих

Як розповіла в інтерв'ю Тvoemisto.tv мама двох діток зі СМА Наталія Радиш, допомога від держави на дітей з інвалідністю є мізерною. Державна соціальна допомога з усіма надбавками на одну дитину з інвалідністю, за словами мами особливих діток, становить 3 364 грн, при тому що витрати насправді понад 30 тисяч щомісяця.

За її словами, в Україні немає державного забезпечення витратними матеріалами, необхідними для щоденного догляду за паліативними пацієнтами. Крім того, коли первинно дитина потрапляє у реанімацію, батьки мають придбати всі апарати, щоб забрати її додому, а це більше 18 тис євро на одну дитину. Тому доводиться самотужки знаходити або звертатися до благодійних фондів, привозити апарати з-за кордону, потім ремонтувати їх, бо сервісу в Україні немає.

Що вже говорити про спеціалізоване зондове харчування, яке також потрібно вишуковувати самим. Також сім’ї потребують постійного психологічного супроводу, щоби долати всі перешкоди, адже це дуже непросто – самостійно з цим справлятися, зізнається мама. Та й важко організувати у домашній умовах фізіотерапію, а державні спеціалісти додому не приходить, доводиться за власний кошт наймати фахівців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!