«Дія» сповіщатиме про перевірку банками кредитної історії

1055 0
Про нові кредити та перевірку кредитної історії користувач відразу отримуватиме push-сповіщення.
фото: edinstvennaya.ua

фото: edinstvennaya.ua

У застосунку «Дія» з’явилася нова послуга – сповіщення про зміну і перевірку кредитної історії. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Читайте також: Студентський квиток, військове посвідчення і техпаспорт в «Дії» прирівняли до паперових

Нову послугу запустили для захисту українців та протидії шахрайству, тож про нові кредити та перевірку кредитної історії користувач відразу отримуватиме push-сповіщення.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, перевірка кредитної історії – це обов’язковий етап при оформленні кредиту. Тепер якщо хтось перевірятиме вашу історію або візьме кредит, ви отримаєте повідомлення.

Функція працює за замовчуванням, а застосунок оновлювати не потрібно.

Читайте також: У Дії можна буде оформити пенсію, субсидію та довідки про стаж

«Послуга допоможе запобігати новим випадкам шахрайства. Адже щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Завдяки новій послузі в «Дії» допоможемо українцям захиститись від кредитних шахраїв, зберегти кошти та бути захищеними від інших махінацій. Якщо в Дії приходить повідомлення, що на вас взяли новий кредит, а ви його не відкривали, то можна буде одразу в застосунку перейти за посиланням та написати скаргу. А якщо побачите сповіщення, що, наприклад, банк перевіряє вашу кредитну історію з метою відкрити кредит, ви можете зв’язатись з установою для з’ясування деталей»,зазначає Михайло Федоров.

Послугу міністерство цифрової трансформації України впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій.

Нагадаємо, що у додатку «Дія» запустили бета-тест повідомлень про судові засідання, які стосуються користувача. Людина заздалегідь отримає повідомлення про те, яка судова суперечка та ким вона виступає – позивачем або відповідачем. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!