Майже для 80-ти шкіл Львова придбають інтерактивні панелі. Відео

2781 0
Управління освіти Львівської міської ради планує придбати цього року інтерактивні панелі для 79 шкіл Львова. Для цього оголосили міжнародний тендер через систему закупівель Prozzoro.

«Спершу планувалося обладнати інтерактивними панелями кабінети фізики, бо у цьому році ми їх оновлюємо, закуповуємо обладнання. Був розроблений план проведення уроків фізики з використанням інтерактивних панелей. Проте освітяни виявили велике зацікавлення, і уже є напрацювання з використання панелей під час уроків хімії, біології, розробляється методика їх використання під час уроків математики», – повідомила виконуюча обов’язки начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

У бюджеті міста фінансування управлінню освіти на придбання інтерактивних панелей збільшили до 11,5 млн грн., пише Zaxid.net

«Спершу у бюджеті міста були передбачені 2,5 млн грн, тому ми оголошували тендер на придбання інтерактивних панелей на цю суму для 19 шкіл. Проте уже після оголошення тендеру, у бюджеті міста передбачили кошти на придбання таких панелей для усіх шкіл. Відтак ми відхилили пропозиції по першому тендеру, і оголосили новий», – пояснила Зоряна Довганик.

Читайте також: У школах Львова з’явилися перші в Україні мультитач-панелі: як це працює. Відео

За її словами, участь у тендері можуть взяти як українські, так і іноземні компанії. Пропозиції приймають до 17-го квітня, а проводитимуть тендер 23 травня. При цьому переможець має поставити обладнання до 31-го серпня 2017 року.

Технічними вимогами передбачено, що у панелі має бути процесор не нижчий Intel Core i5-4460 Processor або його аналог, і з щонайменше чотирма ядрами. Ємність встановленої кеш-пам’яті третього рівня – не менше 6 МБ MB SmartCache; ємність встановленої системної пам’яті – не менше 4 ГБ. Очікується придбати панель з TFT-екраном, активною матрицею. Довжина його діагоналі має бути не меншою 165 см, з максимальний вертикальний кут зображення – не менше 178°.

Також передбачені вимоги до програмного забезпечення: EasiConnect, або аналог з українською локалізацією; EasiNotet, або аналог з українською локалізацією; mClass: mTeachert, або аналог з українською локалізацією. Також має бути поставлена операційна система Microsoft Windows 8.1 Pro з українською локалізацію, або вища версія Windows.

Нагадаємо, торік для 22-х шкіл міста придбали мультитач-панелі із вмонтованим комп’ютером. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!