Для бездомних у Львові організують різдвяні обіди. Як допомогти

1649 0
Чимало людей не мають можливості приготувати та спожити різдвяні страви.
Фото: livejournal

Фото: livejournal

Люди, які через різні життєві обставини не можуть відчути атмосферу Святвечора і Різдва Христового у родинному колі, завдяки благодійникам зможуть покуштувати традиційні різдвяні страви та пригоститися святковим обідом.

«Вифлеємська гостина» для самотніх і потребуючих

Пригостити Різдвяною вечерею щонайменше 100 осіб у трапезній УКУ, а також, по можливості, привезти страви для Святої вечері пацієнтам Обласної клінічної психіатричної лікарні, Паліативного відділення Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького та виправної колонії №30 планує команда волонтерів Українського католицького університету. Аби самотні люди і ті, хто в потребі змогли відчути атмосферу Різдва, тут організовують благодійну ініціативу «Вифлеємська гостина».

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

«Запрошуємо усіх поділитися радістю великого свята. Нехай у цей різдвяний час ніхто не почувається самотнім, бо Христос прийшов у світ однаково для всіх», – закликають організатори.

Щоби здійснити «Вифлиємську гостину», організатори просять підтримати акцію, долучившись до збору коштів та стати волонтерами.

Пожертви можна переказувати на картку 4441 1144 2563 3045 (Роман Хмизюк, референт деканату з душпастирських справ).

Ціль збірки – 60 тис. грн. Значну суму вже вдалося зібрати, але потреби ще є.

За деталями можна звертатися за номером телефону: 098 312 42 96 (Роман Хмизюк). Або у Телеграм  ― @Stacy_28 (координаторка Анастасія Кисіль).

Різдво для бідних і малозебезпечених

Щороку вже впродовж 17 років спільнота «Емаус – Оселя» напередодні Різдво або ж на саме свято організовує для потребуючих урочистий обід.

Проте цього року через епідемію коронавірусу, різдвяний обід влаштують не у Львівському палаці мистецтв, як зазвичай, а поблизу Порохової вежі. При чому, на саме Різдво – 7 січня.

Читайте також: Владика Венедикт до 10-річчя єпископства запустив благодійну акцію. Як долучитись

Зокрема, як зазначила Тvoemisto.tv заступниця голови Спільноти «Емаус – Оселя» Наталя Саноцька, святкову їжу бездомним, малозабезпеченим та нужденним роздаватимуть 7 січня о 14.00 поблизу Порохової вежі. Крім традиційного супу, хліба, у торбинку покладуть ще й різдвяні набори – кутю, оселедець, маківник тощо.
 

Щоб мати змогу закупити продукти та організувати святковий різдвяний обід для потребуючих, у спільноті просять долучитися благодійно.

Банківські реквізити:

ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги “Оселя»

UA603808050000000026006210449 UAH

МФО 380805 АТ Райффайзен банк Аваль

ЄДРПОУ 26145055

Карточка Приватбанку ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя» 5169 3305 18406647

Сконтактувати з організацією можна за телефонами (032) 296 33 03, (096) 42 64 796, (093) 010 14 13, а також знайти інформацію про «Емаус – Оселю» на офіційному сайті організації.

Різдвяний обід для бездомних і бідних

Долучитись до організації різдвяного обіду для потребуючих та бездомних людей львів’ян просять у спільноті Святого Егідія.

Цього року різдвяний обід пройде у дещо іншому форматі. 7 січня о 13.00 год. поблизу Порохової вежі, а також на подвір’ї церкви Покрови, що на вул. Личаківській, 175 бідних та бездомних пригощатимуть різдвяним обідом та роздаватимуть подарунки. Про це Тvoemisto.tv розповіла волонтерка та координаторка Лариса Шидловська.

Зокрема, в час Різдва Христового на двох точках людям роздаватимуть бокси з різдвяними стравами, куди входитимуть голубці, салат, м’ясо, ковбаса, шинка та солодощі – пампушки, цукерки, фрукти. Також планують кодному запрезентувати шкарпетки, рукавички та шапки.

Читайте також: Інвестуйте правильно. Владика Венедикт про спілкування, відеоблог та потребуючих

У планах нагодувати та зробити подарунки для 300 осіб.

Для цього, звісно, потрібна допомога – як фінансова, так і фізична.

За словами Лариси Шидловської, небайдужі можуть принести готові страви (кутю, салати тощо) до церкви Покрови або прийти на 10.00 год. ранку 7 січня та допомогти зібрати пакунки та розкласти гостинці.

Для тих, хто хоче підтримати спільноту фінансово, кошти просять спрямовувати сюди:

Карта приватбанк: 4731 2191 0977 3170

Також за всіма деталями просять звертатися за номерами телефонів: 067 284 50 77 (Лариса Шидловська), 067 95 32 155 (Іванна Синицька).

Нагадаємо, у Львові працює чимало волонтерів, волонтерських організацій, благодійних фондів, які постійно допомагають безпритульним, самотнім людям, сім’ям, які опинились у скруті. З їх переліком можна ознайомитися тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!