Для бізнесу Київщини запустили пілотний проєкт оцінки збитків від війни

878 0
Фонд держмайна та військова адміністрація Київської області запустили пілотний проєкт допомоги бізнесу щодо оцінки збитків від агресії Росії.
Фото: ФДМ

Фото: ФДМ

У пресслужбі фонду держмайна наголошують, що оцінка збитків допоможе бізнесу підготувати доказову базу для подання позовів до міжнародних інстанцій для отримання компенсації.

У пресслужбі ФДМ зазначають, про те, що проєкт спроститить процедуру оцінки збитків. Зі свого боку Київська ОВА запропонувала механізм відшкодування бізнесу частини витрат.

Читайте також: "Чому ви не на фронті?": скандал у столичному університеті

Як уточнюють у ФДМ для подання позовів до міжнародних судів юрособам потрібно пройти три етапи: довести що фізичні збитки завдано внаслідок агресії, визначити обсяги цих збитків та провести їх оцінку за наявною методикою, розробленою ФДМ та Мінекономіки.

За даними районних адміністрацій, у Київській області внаслідок агресії Росії постраждали 650 юридичних осіб.

Нагадаємо, на Київщині 31 родина отримала ключі від квартир. Їх придбали за програмою «Нова оселя» за кошти з обласного бюджету для тих, хто втратив житло через російську військову агресію.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!