У Львові створили каталог цікавих для інвесторів об'єктів . Фото

3269 0
У Львові розробили каталог виробничих площ для потенційних інвесторів. У межах проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), Інститут міста та управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради підготували видання з описом об’єктів, які є потенційно привабливими для інвесторів.
Скрін з Інвестиційного порталу Львова

Скрін з Інвестиційного порталу Львова

Про це інформує Інститут міста.

«Нам уже вдалося переконати інвесторів, що у Львів варто вкладати гроші – місто уже присутнє у міжнародних рейтингах та на найважливіших виставках. Тепер інвестор приходить до нас з питанням «у що вкладати гроші?» і ми маємо запропонувати йому конкретні об’єкти», – розповів директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

З його слів, у Львові є багато так званих brownfield’ів – уже забудованих ділянок, які б інвестор міг переробити, перебудувати, реконструювати або використати, як вони є, в залежності від їхнього стану та технологічних особливостей.

«Цей каталог виробничих приміщень – це є пропозиція brownfield’ів. У такий спосіб ми допомагаємо місцевому бізнесу, адже ці промислові площі не є власністю міської ради – це просто найбільші об’єкти, які виставляються на продаж або для оренди, і ми цим виданням допомагаємо нашим підприємцям знайти свого замовника, інвестора, який би зацікавився такими приміщеннями», – додав Олександр Кобзарев.

Скрін з Інвестиційного порталу Львова

Цільова аудиторія даного каталогу – це потенційні інвестори у виробничо-промислові проекти, логістику, торгові мережі, які мають на меті розпочати свою діяльність тут в максимально стислі терміни, пояснює екс-керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій міськради Сергій Кіраль (пішов з цієї посади, оскільки обраний народним депутатом на останніх парламентських виборах, – ред.)

«Місто зацікавлене, в першу чергу, в інвестиціях у сфері виробництва, досліджень, ІТ. Ми для цього маємо низку переваг: наявність розвинутої інфраструктури (дороги, залізниця, летовище), близькість до кордону, наявність кваліфікованої робочої сили, технічних вузів, високий рівень володіння іноземними мовами… І інвестори уже зголошуються – на сьогодні, місто проводить з ними переговори», – сказав він.

Каталог видано у двох варіантах: українською та англійською мовами. Переглянути видання можна на Інвестиційному порталі Львова.

Скрін з Інвестиційного порталу Львова

Зокрема, він містить інформацію про колишній завод «Полярон», ДП «Львівприлад», НВП «Карат». Загалом – 18 об’єктів.

Довідка: Каталог розроблено в межах реалізації демонстраційного проекту «Розвиток інноваційного середовища та підвищення інвестиційного іміджу Львова як перший етап створення Корпорації місцевого економічного розвитку», який здійснюється за підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), що впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!