Для будівництва міського архіву у Львові шукатимуть інвесторів

1623 0
Місто власним коштом буде реалізувати цей проєкт дуже довго.

Львівський міськвиконком визначив ЛКП «Ратуша-сервіс» замовником на проєктування міського архіву на розі вулиць Трускавецької та Пулюя. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 7 лютого.

Читайте також: У Львові дозволили збудувати 25-метровий готель

ЛКП «Ратуша-сервіс» має укласти договір про проєктування архіву з переможцем архітектурного конкурсу, яким ще у 2017 році стала архітектурна майстерня «Кудін» із Києва. Проєкт передбачає розсувну схему стелажів, яка дозволить удвічі зменшити площу архіву. У цій будівлі мали б розмістити трудовий архів виконкому ЛМР, архів документів приватного права, міський архів та громадський центр. На даху архіву хочуть облаштувати громадський простір.

Для його будівництва мають залучити інвесторів та грантові фундації, оскільки, за словами міського голови Андрія Садового, місто власним коштом буде реалізувати цей проєкт дуже довго. 

Читайте також: На місці лижної фабрики у Львові планують звести житловий 

Нагадаємо, два роки тому виконком ЛМР затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво міського архіву на Трускавецькій. Додамо, що підприємець, який поруч збирається будувати дворівневий паркінг, має відремонтувати спільний вуличний колектор.

Вікторія Ейсмунт

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!