Для будівництва підземного паркінгу біля Львівського університету шукатимуть інвестора

3723 0
На площі біля Львівського університету імені Івана Франка планують збудувати дворівневий паркінг, де буде понад 350 місць для автівок.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

У коментарі для Tvoemisto.tv Ольга Сивак, начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, зазначила, що зараз ще триває процес обговорення деталей проекту: «Ми фактично підготували документи для інвестиційного конкурсу. Зараз обговорюємо цей проект в громадських групах. Також спілкуємося зі студентами університету, бо вони безпосередньо будуть дотичні до проекту. Після завершення обговорень плануємо упродовж місяця оголосити інвестиційний конкурс».

За її словами, паркінг має бути підземним, дворівневим та не менше, аніж на 350 паркомісць: «Попередньо інженери оцінили, що це має бути два рівні. Якщо буде обраний інвестор, тоді він попрацює над цим більш детально», – прокоментувала Ольга Сивак.

Читайте також: До центру – 10 хв пішки. У Львові хочуть змінити систему паркування

Як додав у коментарі Tvoemisto.tv Роман Старецький, головний спеціаліст управління інвестицій та проектів ЛМР, вартість будівництва паркінгу поки що оцінити важко, однак інвестору потрібно буде вкласти не менше 6-7 мільйонів євро. «Попередньо плануємо, що з моменту отримання всіх дозвільних документів інвестором, упродовж двох-трьох років мають цей підземний майданчик збудувати», – зазначив він.

Нагадаємо, про підземний паркінг біля Львівського національного університету імені Івана Франка говорять упродовж кількох років. Раніше повідомляли, що у 2015-му році місту вдасться обрати інвестора, завершити підготовчу частину та почати проектні роботи.

Підготували Марічка Мишок, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!