У Львові біля університету почнуть будувати підземний паркінг: рух реорганізують

7095 0
Ухвалу про затвердження проекту «Реконструкція площі перед головним корпусом Львівського університету з будівництвом підземного майданчика для паркування» депутати підтримали сьогодні, 2-го березня, під час засідання сесії Львівської міської ради.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Як розповів Tvoemisto.tv Роман Старецький, працівник управління інвестицій та проектів ЛМР, проект передбачає реконструкцію та модернізацію площі з утворенням великого суцільного громадського простору, а також закриття проїжджої частини перед університетом. Замовником реконструкції площі та будівництва паркінгу стане балансоутримувач території ЛКП «Зелений Львів».

Читайте також: Планування на трієчку. Що заважає Львову ремонтувати вулиці по-європейськи

«Планується створити умови для зручного і комфортного перебування на площі мешканців та студентів. Також передбачається у зв'язку з запланованим закриттям вулиці Університетської, що рух громадського транспорту буде здійснюватись по вулиці Січових Стрільців, з поворотом на вулицю Листопадового Чину та далі з продовженням руху за старою схемою», – зазначив Роман Старецький.

Нову зупинку громадського транспорту мають встановити біля готелю «Ріус». З моменту введення в експлуатацію нового паркінгу, наземні парковки на прилеглих вулицях ліквідують. Окрім того, планують перенести тролейбусну зупинку, адже тролейбус зможе пройти по вулиці Січових Стрільців та розвернутися на вулиці Гнатюка.

Нагадаємо, на площі біля Львівського університету імені Івана Франка планують збудувати дворівневий паркінг, де буде понад 350 місць для автівок. Затвердження проекту є першим кроком для початку підготовки проведення інвестиційного конкурсу.

Підготувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!