Для будівництва північної об’їзної Львова викуплять земельні ділянки за 16 мільйонів гривень

2326 0
Об’їзну побудуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок.
Photo by Karsten Würth on Unsplash

Photo by Karsten Würth on Unsplash

Для будівництва північної об’їзної Львова необхідно викупити земельні ділянки та 8 будинків у 43 мешканців районів, де пролягатиме об’їзд, повідомляє ЛОДА.

Усі власники згодні продати землю та житлові об’єкти, що розташовані на них. Для викупу передбачили 16 млн грн.

Читайте також: На Львівщині відкрили для проїзду відремонтовану дорогу, яка веде до двох замків

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, північну об’їзну побудуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Для  цього влітку провели перемовини з власниками земельних ділянок цих населених пунктів.

«Станом на сьогодні маємо усі згоди та  проводимо експертну оцінку для викупу цих об’єктів. До кінця місяця знатимемо викупну вартість. Відповідно до постанови Кабміну, передбачено 16 млн для процедури викупу. До кінця року усі договори купівлі-продажу необхідно укласти», – сказав Юрій Бучко під час наради із головами РДА та Службою автомобільних доріг.

Читайте також: Як на Львівщині ремонтують дорогу Бориня – Боберка, яка є частиною Малого карпатського кола

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 млрд грн. Це кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.

Нова дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста та вуличну мережу. ЇЇ будуватимуть двома пусковими комплексами. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку,  шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри.

Читайте також: «Карпатське коло». На Сколівщині завершують ремонт двох доріг, які з'єднають Львівщину із Закарпаттям

Станом на сьогоднішній день уклали договір з підрядною організацією ТОВ «Проектдормісттехнологія» на розроблення проектної документації за типовою документацією Європейського банку реконструкції та розвитку. Підрядника, який має будувати дорогу мають визначити до кінця року.

Нагадаємо, на Львівщині відремонтують 9 доріг, на які Кабмін погодив додаткових 589 мільйонів гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!