Для будівництва Північної об’їзної Львова залишилося викупити 11 ділянок

2180 0
Станом на сьогодні готують тендерну документацію, яка має відповідати нормам Європейського банку реконструкції та розвитку.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Для будівництва Північної об’їзної Львова залишається викупити ще 11 ділянок, де не оформлені спадкові права та проводять експертну оцінку. Після усіх процедур їх мають викупити. Про це у себе на Фейсбуку повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Північну об’їзну будуватимуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Його планують розпочати восени. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 мільярдів гривень. Це – кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

«Нова дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста та вуличну мережу. ЇЇ будуватимуть двома пусковими комплексами. Північна об’їзна перетинатиме дорогу Львів – Тернопіль – Рава-Руська, на якій облаштують розв’язку, що дозволить водіям об’їжджати Львів, рухаючись у сторону Жовкви. Інший з’їзд – на дорозі Київ – Чоп і третій на дорозі Львів – Краківець», – каже він.

Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи та правий з’їзд. Загальна протяжність автошляху становить 23 кілометри.

Станом на сьогодні, за словами Юрія Бучка, готують тендерну документацію, яка має відповідати нормам Європейського банку реконструкції та розвитку. Оголосити тендер для визначення підрядника планують влітку.

Читайте також: «Карпатське коло». На Сколівщині завершують ремонт двох доріг, які з'єднають Львівщину із Закарпаттям

Нагадаємо, що цього року у Львівській області у межіх програми «Велике будівництво» планують відремонтувати рекордну кількість мостів – 56 споруд. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!