Для будівницва підземних паркінгів у Львові залучатимуть державні і приватні кошти

1643 1
Таким чином хочуть залучити більше інвесторів.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Для будівницва підземних паркінгів у Львові залучатимуть і державні, і приватні кошти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління інвестицій та проектів Роман Старецький.

«Ми прийняли рішення, що проєкт будівництва паркінгу, наприклад, на площі Петрушевича будемо реалізовувати шляхом державно-приватного партнерства, оскільки він є більш захищеним для інвесторів і більш відомим в Європі. Тому ми переключилися з нашої місцевої процедури», – каже він.

Читайте також: На Петрушевича хочуть розширити дорогу і збудувати підземний паркінг. Візуалізація

Паркінг на Двірцевій, за словами Романа Старецького, має бути першим, будівництво якого планують профінансувати у такий спосіб. Найближчим часом мають ухвалити процедуру державно-приватного партнерства. 

Нагадаємо, підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У лютому торік міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проект земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Його будуватимуть за кошти інвестора після проведення інвестиційного конкурсу. Попередньо його вартість може становити 5 млн євро, а реалізація – до 10 років. Паркінг має бути дворівневим і вміщуватиме приблизно 300 машин. 

Конкурс на будівництво підземного паркінгу на Двірцевій, який запроєктували під сквером, планують оголосити наступного року.

Ольга Коваль



Читайте також:
21 Грудня, 2019 14:00
Ростислав Десять років безладу, хоче влаштувати Львів'янам на площі Є. Петрушевича, банда хапуг, неуків та ідіотів. Рукописи не горять, тож будете незабаром гойдатися.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!