Для дітей, яких не зарахують в дитсадки, створять групи короткочасного перебування

7387 0
В. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла про вихід для батьків, які хотіли віддати своїх дітей в дитсадки, але не потрапили до числа зарахованих.
Фото: pravda.press

Фото: pravda.press

Всі батьки, діти яких можуть бути зараховані до дошкільних навчальних закладів, отримали повідомлення про те, що потрібно принести документи. Зарахування дітей до садочків розпочинається із 1-го вересня.

Проте, не всі батьки, які хотіли віддати дітей в дитячі садки, отримали такі повідомлення. Наразі у черзі на зарахування до дитсадків перебувають 10800 дітей, однак зарахувати зможуть лише сім тисяч дітей.

Читайте також: Львівські дитсадки закривають на ремонт. Перелік

В. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла про альтернативи для батьків, діти яких не потраплять до числа зарахованих в дитсадки з 1-го вересня 2017-го року: «Намагаємося допомогти батькам таким чином, що будемо відкривати групи короткотривалого перебування, куди батьки зможуть відвести свою дитину на 4 години з 9:00 до 13:00 або з 14:00 до 18:00. Такі групи функціонували і в цьому році. Їх було 33, а за необхідності вони відкриваються і в більшій кількості. В цьому році планується відкрити такі групи у всіх дитсадках».

За її словами, в кожній групі може буде до 20 дітей. Якщо батьки вирішили віддати свою дитину в групу короткотривалого перебування, то вони можуть звернутися в найближчий дошкільний навчальний заклад і написати заяву на зарахування. Тоді відкривається група в найближчій школі, або в цьому ж дошкільному закладі, або ж при позашкільному навчальному закладі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!