На правах реклами

Для доброго відпочинку та міцного сну. Характеристики та види пружинних матраців

773 0
Пружина є основним елементом пружинного матраца. Такі моделі стали виробляти ще 200 років тому, з того часу інженери працюють над удосконаленням конструкцій.
Фото: МебельОк

Фото: МебельОк

Сучасні магазини пропонують на вибір два типи пружинних матраців – із залежним та незалежним блоком.

Розглянемо докладніше, які вони мають властивості і чим вони відрізняються один від одного.

Пружинний блок Боннель

Перші пружинні матраци такого типу були виготовлені в 1883 році. Експерти МебельОк наголошують, що вони виготовлялися за методикою так званого безперервного плетіння. Пружини нагадували форму подвійного конуса та складалися з 5 витків. У процесі використання виробу вони практично не контактували між собою, оскільки розміщувалися на великій відстані один від одного.

Можна з упевненістю стверджувати, що сучасна пружинна система може гарантувати ортопедичний ефект, але тільки для користувачів, які мають невелику вагу. При цьому слід вибрати матрац із щільним наповнювачем (від 10 см) та якісними матеріалами.

Блок Боннель відрізняється такими характеристиками:

  • пружина має 5 витків і щільно кріпиться до каркасу;
  • діаметр пружини варіюється від 6 до 10 см;
  • елементи виконані у вигляді конусів, з’єднаних посередині;
  • дріт, що використовується, виготовляється з високовуглецевої сталі, його товщина – від 1 до 2,2 мм.

Такі матраци мають хороший попит серед покупців, їх приваблюють доступна ціна та якісна експлуатація.

Незалежний пружинний блок та його види

Сама назва говорить про те, що пружини виробу не залежать одна від одної. Кожен елемент є в окремому чохлі з щільного паропроникного матеріалу. Залежно від навантаження пружини працюють самостійно.

Блок забезпечує комфортне використання, незалежно від контурів тіла та ваги людини. Такий матрац підтримує хребет у правильному положенні, що так важливо для розвитку постави підлітків та здоров’я загалом.

Підвиди незалежних пружинних блоків:

  1. Pocket Spring. Вважається простим і доступним за вартістю, якщо порівняти з іншими видами матраців з незалежними елементами. На один квадратний метр виробу розміщено до 300 пружин діаметром 6 см. Модель витримує навантаження до 120 кг.
  2. Multipocket – варіант, здатний повністю повторювати контур людського тіла. 500 пружин розміщено на один квадратний метр виробу, діаметр яких не перевищує 4 см. Матрац може витримувати навантаження до 130 кг.
  3. Micropocket – система, що складається з найменших пружин, діаметром близько 2 см. Щільність блоку дуже висока – 1000 елементів на квадратний метр. Матрац легко витримує вагу до 150 кг.
  4. Dual Spring – кращий вибір для людей з різною масою тіла. Блок містить лише дві пружини, менша з яких найжорсткіша.

Вибираючи матрац, фахівці інтернет магазину MebelOk рекомендують спочатку переглянути фото на меблевих сайтах і уточнити особливості моделі, що сподобалася.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!