Для енергетиків Львова та області придбали вісім японських автівок

3367 0
ПАТ «Львівобленерго» оновило автопарк аварійних бригад і змінило радянські УАЗи на японські Mitsubishi.
фото: loe.lviv.ua

фото: loe.lviv.ua

«Наприкінці 2016 року ПАТ «Львівобленерго» придбало 8 автомобілів марки Mitsubishi L-200, якими будуть забезпечені оперативно-виїзні бригади енергетиків», — розповів під час брифінгу заступник директора СО «Львівенергоавтотранс» ПАТ «Львівобленерго» Тарас Костів.

Нові автомобілі поїдуть у чотири райони Львівщини: Бориславський, Пустомитівський, Стрийський та Жовківський райони електромереж; три машини залишаться у Львові.

«На нових авто їздитимуть енергетики оперативно-виїзних бригад Львівщини — це працівники, які найпершими прибувають на місце аварії та ремонтують електромережі», — розповів Тарас Костів.


Дотепер основний автопарк оперативно-виїзних бригад Товариства складався із УАЗів. Саме ці знані в народі «буханки» вважалися найпрохіднішими у важких дорожніх умовах Львівщини.

«Сьогодні Товариство відмовляється від цих авто з кількох причин. Найперша і основна причина — УАЗ є автомобілем країни-агресора. Крім того, сьогодні ці автомобілі фізично та морально застаріли, адже це модель 1968 року. Запчастини до них надходять нерегулярно, а їх якість залишає бажати кращого. Тому у ПАТ «Львівобленерго» почали шукати аналог», – повідомляють у «Львівобленерго».

У товаристві наводять низку переваг автівок: норма споживання палива у японських автомобілів вдвічі менша, ніж у автомобілів УАЗ; автомобілі Mitsubishi працюють на дизельному пальному, яке дешевше від бензину.
Крім того, ці автомобілі є повнопривідними, що є необхідним у важких дорожніх і погодних умовах Львівщини, в яких зазвичай працюють енергетики.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!