Для громадських проектів Львова збільшили максимальну вартість. Доповнено

1653 0
Сьогодні, 27-го квітня, на засіданні ЛМР було прийнято ухвалу про збільшення максимальної вартості громадських бюджетів.
фото: hromadske.lviv.ua

фото: hromadske.lviv.ua

Максимально можлива сума фінансування малих проектів громадського бюджету збільшилась з 200 тис. грн до 500 тис. грн. За ухвалу, під час засідання сесії, проголосували 44 депутати. Про це повідомляє zaxid.net.

Читайте також: Нове життя Замарстинівського парку: безпечний для людей, комфортний для зайців. Візуалізація

Раніше у Львові можна було подавати малі проекти вартістю від 20 тис. грн. до 200 тис. грн., а після ухвали мінімальна сума має складати від 50 тис. грн. до 500 тис. грн.

Великі загальноміські проекти мають складати від 500 тис. грн до 3 млн. грн.

Як додав начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський, подавати та голосувати за проекти тепер зможуть мешканці Винник, Брюхович та Рудно. Також він повідомив про те, що ремонтні роботи в бюджетних установах не можуть становити більше 50 % кошторису такого проекту.

Авторам проектів більше не потрібно буде збирати паспортні дані людей, які підтримують його проект. Тільки ПІБ, адресу та номер телефону, що значно спростить отримання коштів з громадського бюджету.

Громадський бюджет Львова започаткували в 2016-му році. Цей механізм дозволяє мешканцям міста самостійно визначити на що буде розподілена частка бюджетних коштів (наприклад, 1% від бюджету). Даний механізм використовується більше ніж у 1500 містах світу, зокрема, в багатьох країнах Європи.  Проголосувати за один великий та один малий проект можна у ЦНАПах або на сайті громадського бюджету. Проекти реалізуються протягом наступного року.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!