Для громадян, які в’їжджають в Україну з окупованих територій, скасували обов’язкову самоізоляцію

1270 0
Відтепер подорожнім не потрібно проходити обов’язкову самоізоляцію та встановлювати мобільний застосунок «Вдома».
фото: dpsu.gov.ua

фото: dpsu.gov.ua

Кабінет міністрів України від 29 грудня скасував вимогу щодо обов’язкової самоізоляції для громадян, які в’їжджають в Україну через контрольно-пропускні пункти з тимчасово окупованих територій. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Йдеться постанову №1407. Відтепер подорожнім не потрібно проходити обов’язкову самоізоляцію та встановлювати мобільний застосунок «Вдома». Це стосується як контрольних пунктів в’їзду з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, так і Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Як додає Громадське, скасування самоізоляції ініціювала віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. У коментарі «Новостям Донбасса» вона повідомляла, що під час візиту до Станиці Луганської побачила проблему, з якою часто стикаються люди, які перетинають КПВВ.

«Всі, хто перетинає КПВВ, повинні завантажити додаток «Дій Вдома». Для цього потрібний смартфон. Люди не мають стільки грошей, щоб дозволити собі купити смартфон», – каже Верещук.

Крім того, за її словами, багатьом складно розібратися, як завантажити програму «Дій Вдома». Верещук каже, що при ній плакала жінка, бо не могла завантажити програму, а в неї були куплені квитки. Міністерка каже, що її ініціативу зі скасування самоізоляції підтримали прем’єр Денис Шмигаль та президент Володимир Зеленський.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!