У Варшаві для хворих на Covid-19 розгорнуть госпіталь на національному стадіоні

1964 0
Майже 500 місць облаштують у конференц-залах стадіону.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Польовий госпіталь для пацієнтів, які хворіють на Covid-19, відкриють на Національному стадіоні у Варшаві. Про це інформує TVP Info посилаючись на представника уряду Пьотра Мюллера.

Читайте також: У лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Де і скільки саме

Мюллер пояснив, що близько 500 місць для людей, інфікованих коронавірусом, облаштують у конференц-залах стадіону, там також буде можливість кисневої терапії.

Кількість місць можна буде розширити до 1000 ліжок. Перші місця облаштують вже цього тижня.

Як пояснив Пьотр Мюллер, за останні місяці по всій Польщі були визначені місця, зокрема, спортивної інфраструктури, де можуть розгорнути нові лікарні. Таке рішення прийняли через стрімке зростання поширення коронавірусу і необхідність забезпечити місця для госпіталізації людей із Covid-19.

За останні тижні Польща фіксувала нові рекорди щоденних випадків коронавірусу та смертей. Лікарі повідомляють про нестачу персоналу, лікарняних ліжок та обладнання.

У неділю в Польщі лабораторні тести підтвердили коронавірусну інфекцію ще у 8 536 осіб, 49 пацієнтів померли.

Читайте також: «Уже ніде класти». У лікарні Львівщини щодня госпіталізовують більше 130 «ковідних» хворих

Нагадаємо, що через стрімке зростання кількості хворих на Covid-19 Міністерство охорони здоров’я розробляє план дій щодо розгортання тимчасових госпіталів. На фейсбук-сторінці МОЗу з’явилася інформація, що для тимчасових госпіталів розглядають можливість використання приміщень спортивних та культурних закладів, ТРЦ, санаторіїв та готельних комплексів. Також, як йдеться у повідомленні, МОЗ для початку опрацьовує варіант перепрофілювання лікарень Укрзалізниці та Академії медичних наук у Києві для лікування пацієнтів з Covid-19.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!