Для іноземців за порушення термінів перебування в Україні повертають штрафи

1351 0
Із 7 серпня 2021 року починає діяти постанова Кабміну, що скасовує звільнення іноземців від адмінвідповідальності.
Фото: Tursvit.info

Фото: Tursvit.info

Для іноземців, які порушили терміни перебування в Україні, повертають штрафи. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. № 259» починає діяти вже у суботу, 7 серпня.

Як повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України, ці зміни скасовують попередню норму постанови, згідно з якою всі іноземці, які порушили термін перебування на території України в період або внаслідок карантину, звільнялися від адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Після того, як постанова набуде чинності, тобто з 7 серпня від адміністративної відповідальності звільнятимуться лише ті іноземці, які не мали можливості виїхати за межі України або не змогли звернутися до органів/підрозділів Державної міграційна служба України з заявою про продовження строку перебування в Україні через карантин. Санкція статті 203 КУпАП визначає штраф у розмірі від 1 700 грн до 5 100 грн.

Нагадаємо, що з завтрашнього дня, 5 серпня, в Україні діятимуть оновлені правила перетину кордону. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!