В Україні запустили сайт із меседжами про війну для іноземців

2037 0
Сайт під гаслом «Post to Stop War» містить десятки цільових посилів різними мовами світу, а також галерею постерів.
фото: слово і діло

фото: слово і діло

Команда студентів і випускників УКУ (журналістики, медіакомунікацій, культурології, комп'ютерних наук тощо) разом із волонтерами-креативниками та закордонними експертами з комунікацій запустили сайт, щоб допомогти користувачам легко і швидко передавати за кордон найважливіші меседжі про війну в Україні. Усі повідомлення вже перекладені мовами цих країн.

Сайт під гаслом «Post to Stop War» містить десятки цільових посилів різними мовами світу, а також галерею постерів. Контент та країни постійно додаються.

Читайте також: «Я так пишаюся народом у цій країні». Відомі світові актори, співаки та знаменитості підтримали Україну 

Команда вже зібрала та переклала меседжі для 31 країни світу. Серед них: Австрія, Афганістан, Білорусь, Боснія, Бразилія, Велика Британія, Вірменія, Грузія, Данія, Ізраїль, Іран, Іспанія, Італія, Канада, Киргизстан, Китай, Латвія, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, США, Туреччина, Франція, Хорватія, Швеція та Японія.

Посили сформулювали з огляду на історичний, культурний та суспільно-політичний контекст країн. Ось декілька прикладів:

ГРУЗІЯ

«Налагоджувати зараз бізнес з Росію такий же злочин, як воювати на її стороні. Грузія має вирішити – як вона хоче бути згадана у підручниках історії».

ХОРВАТІЯ

«Сьогодні українці борються за незалежність від російського світу, як хорвати під час війни за незалежність (1991-1995). Різниця в тому, що в українському випадку незалежність була проголошена більше 30 років тому, у 1991 році, а тепер Росія намагається знову створити велику радянську імперію, вторгнувшись знову на наші землі і знищивши все, що вважається українським».

ІЗРАЇЛЬ

«Ракети влучають і у Бабин Яр – місце пам’яті євреїв. Закликаємо євреїв розповсюджувати інформацію, адже у цьому місці поховано більшість українських євреїв. В Талмуді осквернення кісток називається своєрідною формою вбивства».

КИТАЙ

«Війна, розв’язана РФ, – загроза миру і процвітанню у всьому світі. Китай має вагомий вплив на Росію і у світі, повинен не допустити Третю світову війну».

ЛАТВІЯ

«Латвія, Литва і Естонія оголосили про посилення захисту кордону з початком атаки Росії на Україну. А прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш закликав мешканців Латвії – незалежно від рідної мови – до згуртованості. Так і українці сьогодні гуртом боронять землю голими руками, щоб зберегти сім’ї, дітей, близьких».

НІМЕЧЧИНА

«Війна ближче, ніж здається! Від кордону України до кордону Німеччини – 704 км. Ракети й бомби в Україні – це ракети й бомби на порозі Європи. «Українське питання» для Путіна дуже схоже на «єврейське питання для Гітлера, і на ньому він не зупиниться. Росії не потрібен справжній привід, щоб розпочати війну в інших країнах Європи, – вона їх легко вигадує».

Читайте також: В Україну з-за кордону повернулися 80 тисяч людей

Додамо, що англомовну версію сайту можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, до України з 52 країн світу їдуть досвідчені ветерани та добровольці воювати проти російського окупанта. Вони входитимуть до Інтернаціонального легіону добровольців, про створення якого напередодні повідомляв президент Володимир Зеленський. Загальна кількість заявок станом становить понад вже понад 20 000 іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!