Для інтерв’ю керівника Служби автодоріг Львівщини використали фото дороги в Мурманську

3238 0
Фото зробили ще у 2016 році.
Фото: Олег Береза

Фото: Олег Береза

7 вересня на львівському сайті «Форпост» вийшло інтерв’ю з керівником Служби автодлоріг Львівщини Олегом Березою. Інтерв’ю проілюстрували колажем із фото посадовця на фоні транспортної розв’язки.

Користувачі соцмереж, зокрема Андрій Пристай, звернули увагу на те, що подібних розв’язок на Львівщині немає. Пізніше з’ясувалось, що це ілюстративне фото транспортної розв’язки взяли зі стоків. Принаймні, про це повідомили у відповідь на обурливі коментарі на сторінці «Команда Зеленського» у Львові, куди з «Самопомочі» віднедавна перейшов Олег Береза й навіть намагався кандидувати від правлячої партії Слуга народу на пост голови Львівської ОТГ.

Як пише Zaxid.net, вперше це фото опублікували на сайті Skyscrapercity, де зазначено, що це фото з об’їзної дороги Мурманська у Росії. Ці ж фото використовувала ще низка російських сайтів для ілюстрації дороги після реконструкції.

Крім цього, це фото використовували сайти ЛОДА (хоча на момент публікації новини фото вже замінили), Укрінформ та кілька львівських сайтів, які ним ілюстрували новину про будівництво північної об’їзної Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!