Для кожного третього українця 2021 рік був успішним. Результати опитування

1167 0
Українці оцінили успішність цього року: для кожного третього рік був успішним, для половини посереднім.
фото: егоїст

фото: егоїст

Третина українців змогли реалізувати у 2021 році всі або більшість своїх планів. Ще половині вдалось частково реалізувати плани і тільки 13% сказали, що їм нічого не вдалось. Про це свідчать результати підсумкового річного онлайн-опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 4-7 грудня цього року.

Так само українці оцінили успішність цього року: для кожного третього рік був успішним, для половини посереднім, й лише для кожного десятого – зовсім не успішний. 

Майже 40% українців говорять, що задоволені своїм життям, ще 30% – скоріше задоволені, близько 20% – не дуже задоволені й 11% – незадоволені зовсім. Дещо частіше про те, що вони задоволені життям, говорили молодші опитані й чоловіки. Також чим вище опитані оцінюють свій дохід, тим успішнішим на їх погляд був їх рік. 

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

Водночас понад 40% опитаних в цьому році часто відчували стрес. Ще 29% – іноді були в стресі, 22% – рідко або дуже рідко й всього 7% – ніколи. Частіше про відчуття стресу говорили люди з нижчими доходами та жінки. 

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1 600 респондентів. Інтернет-опитування методом Computer-Assisted Self Interviewing (CASI) зробили на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%. 

Нагадаємо, що попередньо українці назвали топ-3 досягнення України в 2021 році. На думку опитаних, це перемога боксера Олександра Усика (35%), успіх українських паралімпійців в Токіо (32%) та програма «Велике будівництво» (31%). Детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!