Для лікарень Львівщини до кінця лютого закуплять 12 кисневих станцій

1130 0
До кінця 2022 року в Україні працюватимуть 385 кисневих станцій.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

До кінця лютого у межах централізованих поставок Міністерства охорони здоров’я Львівщина отримає 12 кисневих станцій, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: У covid-лікарнях Львівщини перевірять стан кисневого обладнання

Минулого року державної субвенції Львівській області виділили 29,5 млн грн та закупили чотири кріогених газифікатори для Перемишлянської, Пустомитівської, Сокальської та Кам’янко-Бузької центральних районних лікарень, та вісім кисневих станцій для Рудківської, Стебницької, Новояворівської, Буської лікарень, Львівського ОХМАДИТу, Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги та Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи. Закупівлю заклади охорони здоров’я здійснювали самостійно.

Щодо 12-ти станцій від МОЗ, то це станції моделі «Ery-Oxy-45» (виробництво – Туреччина), то до кінця лютого їх отримають:

  • Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи
  • Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова
  • Пустомитівська ЦРЛ
  • Сокальська ЦРЛ
  • Комунальна 8-а міська клінічна лікарня м. Львова
  • Львівська обласна клінічна лікарня
  • Самбірська ЦРЛ
  • Жовківська центральна районна лікарня
  • Золочівська центральна районна лікарня
  • Жидачівська міська лікарня
  • Львівська обласна інфекційна лікарня
  • Стрийська центральна міська лікарня

 

Читайте також: У Центрі легеневого здоров'я запрацювала нова киснева станція. Фото

Кисневі станції генерують кисень з навколишнього повітря. Для роботи вони потребують точки включення до електромережі необхідної потужності і забезпечують кисневу незалежність лікарні. Станції встановлюють на вулиці або у спеціально облаштованих технічних приміщеннях. Інший доступний варіант забезпечення лікарень киснем – це безпосередня закупівля самого кисню у Львівського хімзаводу.

Вартість однієї станції, із закуплених МОЗ, складає майже 2,7 млн грн. Їх продуктивність становить 500 л кисню за одну хвилину.

Загалом, як наголосив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, до кінця цього року в українських лікарнях працюватимуть 385 кисневих станцій, що у вісім разів більше, ніж торік.

Зараз у лікарнях монтуються 118 кисневих станцій, які були закуплені за кошти урядової субвенції. Державне підприємство «Медичні закупівлі» придбало додатково 225 таких станцій.

У липні 2021 року в Україні функціонувало лише 50 кисневих станцій, а після завершення монтажу всіх закуплених станцій їх кількість зросте до 385.

Нагадаємо, що у 24 закладах охорони здоров’я на території Львівщини, які можуть надавати допомогу хворим на Covid-19, перевірять стан кисневого обладнання та протипожежної безпеки. Перевірку зініціювали після трагедії, що сталась на Прикарпатті, коли у Косівській центральній районній лікарні стався вибух у реанімаційному відділенні і де загинули чотири людини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!