Для львівського «ОХМАТДИТу» придбали реанімаційне обладнання

2458 0
У вівторок, 12 липня, Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» урочисто передали апарат штучної вентиляції легень, який було закуплено в рамках Проекту модернізації медичного обладнання у ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ». Проект фінансувався Посольством Японії в Україні за програмою ґрантової допомоги по проектах людської безпеки програми «КУСАНОНЕ» Міністерства Закордонних Справ Японії. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Для дитячої лікарні в межах проекту закуплено апарат штучної вентиляції легень, 4 монітори нагляду за станом пацієнтів та лабораторне обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи та аналізи газів і електролітів крові, котрі до цього часу в лікарні не проводилися.

Проект впроваджує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою, яка на умовах 10-відсоткового співфінансування виділила кошти з обласного бюджету в сумі 178 000 грн.

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, «ОХМАТДИТ» став першим, хто з обласного бюджету отримав кошти на співфінансування «Це нормальна практика у світі, –  зауважив Олександр Ганущин. –  І ми, до речі, перебираємо цю практику не лише у напрямку медичному, у нас діє програма, на яку покладаємо великі сподівання щодо співфінансування міжнародної технічної допомоги. Також, коли ми говоримо з послами з різних представництв, різних країн, ми завжди кажемо, що готові бути не просто на словах партнером, а партнером в дії».

Читайте також: У львівському «ОХМАТДИТі» відкрили унікальний протір для відпочинку

В свою чергу головний лікар КЗ Львівська обласна дитяча клінічна  лікарня «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця відзначила, що таке обладнання вкрай важливе для цього медичного закладу, оскільки самотужки лікарня не в змозі закупити якісну, сучасну апаратуру, яка щодня рятує життя маленьких пацієнтів.

Також 14 липня об 11 годині Асоціація платників податків України урочисто передасть  реанімаційне  реанімаційне ліжко  фірми «Fisher & Paykel Healthcare Limited»  для відділення реанімації новонароджених. Ліжко  закуплене Асоціацією платників податків України під патронатом якої був проведений  благодійний  проект «Музика заради життя».

Нагадаємо, концерт Мирослава Скорика відбувся 13 травня у Львівській опері, а 279, 8 тисячі гривень від продажу квитків були використані для закупівлі нового реанімаційного ліжка та ремонту уже працюючих ліжок.

Додамо, загальний бюджет Проекту модернізації медичного обладнання у ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ» становить 1 923 398,56 грн, в тому числі кошти Посольства Японії в Україні – 1 755 483,29 грн. та кошти обласного бюджету – 178 000 грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!