Для Львівської ОТГ розроблять єдину транспортну схему

2551 0
Згодом до неї можуть включити міські електрички.
Фото: АТП №1

Фото: АТП №1

Після виборів 25 жовтня, коли рада Львівської ОТГ вступить у повноваження, буде розроблено нову транспортну схему, що діятиме на території усієї ОТГ. Про це Tvoemisto.tv розповів директор Агенції розвитку місцевого самоврядування Львівщини Тарас Баранецький.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

«Гарантовано буде розроблено нову схему громадського транспорту. Навіть мотивація до створення Львівської ОТГ полягала в тому, щоб вирішити проблеми з транспортом, зокрема і з приміським, адже маятникова міграція створює багато проблем.

Спочатку, думаю, проведуть заміри, порахують, скільки людей користуються громадським транспортом. Тоді розроблять нову транспортну мережу і вже тоді затвердять нові тарифи», – говорить Тарас Баранецький.

Він також додає, що розглядається можливість згодом запустити міські електрички у населені пункти Львівської ОТГ, де є залізниця. Першою, можливо, буде така електричка у Зашків, що є найвіддаленішою точкою ОТГ.

«Окрім того, територія населених пунктів, що приєдналися, переважно є в межах майбутньої Північної об’їзної, на яку, вочевидь, будуть виїзди. Львів має низькопідлогові великі автобуси і матиме ще більше – минулого тижня підписали відповідний документ про електробуси з «Електроном». Думаю, що вони покриватимуть основні радіальні маршрути», – говорить Тарас Баранецький.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на Львівську ОТГ

Більше про те, які зміни чекають на львів’ян та їхніх сусідів у Львівській ОТГ читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!