Для Львівської залізниці закуплять три нові дизель-потяги

3337 0
Їх використовуватимуть для приміських сполучень.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Для Львівської залізниці закуплять три нових дизель-потяги. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на голову правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Потяги використовуватимуть для приміських сполучень. Як зазначив під час брифінгу Євген Кравцов, це перше оновлення складу приміських поїздів з 2015-го року.

Читайте також: Укрзалізниця планує продовжити маршрут поїзда Львів – Чернівці

«Ми пропонуємо міським органам влади, як замовникам послуг, долучатися до фінансування і оновлення приміських рухомих складів. Вони мають велике соціальне навантаження, адже ними користуються до 70% пільговиків», – зазначив Євген Крюков.

Потяги придбають у Крюківського вагонобудівного заводу. Крім того, «Укрзалізниця» планує оновити пасажирські вагони і закупити ще 46 нових. Вони обійдуться підприємству в 1,5 млрд гривень. Ще 64 пасажирських вагони очікує капітальний ремонт.

Читайте також: 10 лайфхаків для пасажирів Укрзалізниці

Нагадаємо, що в серпні минулого року ПАТ «Укрзалізниця» підписала договір на поставку шести дизель-поїздів дл Львівської залізниці на загальну суму 1,06 мільярда гривень. За умовами договору, підприємство протягом 2018-19 року повинно виготовити шість дизельних поїздів ДПКр-3, які складатимуться з трьох вагонів – проміжного немоторного 63-7084А, головного моторного 63-7083А та головного моторного 63-7083А-01, обладнаного для перевезення пасажирів у інвалідних кріслах. Вартість одного поїзда – 176,97 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!