Для львівських школярів затвердили безкоштовний проїзд

5279 0
Кошти за пільгове перевезення учнів львівських шкіл перевізникам відшкодовувати не будуть.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Львівські школярі їздитимуть у міських автобусних маршрутах та електротранспорті безкоштовно. Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні сесії ЛМР.

Відтак діти шкільного віку можуть їздити у міських маршрутках та автобусах безкоштовно з понеділка по п’ятницю при наявності учнівського квитка, або іншого відповідного документу. Втім перевізникам різної форми власності кошти відшкодовувати не будуть.

Читайте також: У Львові вирішили, у кого придбають 150 автобусів для міста

Також, згідно з оновленою ухвалою, втрачають чинність рішення, які прийняли 22 березня цього року на сесії міської ради та які суперечили одна одній. Зокрема, згідно з першою ухвалою, учні могли їздити у міському громадському транспорті зі знижкою 50%, за умови пред’явлення учнівського квитка.

Пізніше, того ж дня, депутати проголосували за ще одну ухвалу, що зініціювали депутати від «Укропу», яка передбачала безкоштовний проїзд школярів у маршрутках та електротранспорті у будні дні з 7:00 до 20:00, за винятком вихідних та святкових днів. Обидві ухвали також не передбачали матеріальне відшкодування для перевізників.

Читайте також: Вартість проїзду у маршрутках Львова може зрости до 7 гривень

Нагадаємо, з 1 вересня 2016 року у Львові запровадили пільгове перевезення школярів зі знижкою 50%. Із міського бюджету жодного фінансування на відшкодування пільг не передбачали.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!