Для львів’ян створили онлайн-мапи забудов

6153 1
Головний архітектор міста презентував 2 новостворені онлайн-карти: перша – з нанесеними містобудівними умовами та обмеженнями на об’єкти, які перебувають на стадії будівництва або ж лише плануються, і друга – зі скандальними самочинними забудовами, на які місто документи не видавало.
фото: ukr.media

фото: ukr.media

Ідея створення карт належить власне головному архітектору Юліану Чаплінському. За його словами, поки що на першу карту нанесено 200 об’єктів – житлових будівників, готелів, офісів, промислових будівель, медичних закладів тощо, на які видано містобудівну документацію. Обіцяє: дані регулярно оновлюватимуться. На другу ж карту нанесено 30 об’єктів, серед яких, зокрема, будівництво на вулицях Личаківській, 259, Братів Міхновських, 37, Хмельницького, 284, Снопківській, 18, Панча, 18, Варшавській-Сосновській, Голубовича, Лукаша та інших.

«Увазі львів'ян пропонується 2 Гугл-мапи для ознайомлення зі станом будівництва у Львові. Перша – це карта містобудівних умов та обмежень. На ній львів'яни можуть в різних шарах побачити умови та обмеження для кожної будівлі, яка планується до будівництва. Тобто, публіка може спокійно подивитись, що відбувається в їхньому районі, які об’єкти будуються. Простим натиском кнопки, з’являється назва того чи іншого містобудівного обмеження і його номер та замовник. У майбутньому ми також будемо вимагати паспорти фасадів або візуалізації об’єктів. Наразі законодавство цього не передбачає. Натомість, друга карта – це те, чим варто користуватися людям, які хочуть придбати житло. На ній нанесено ті об'єкти, на які управління архітектури не видавало умов та обмежень, а також об'єкти, виконані з порушенням наданих вихідних даних, зокрема – поверховості, а відтак – мають всі шанси не бути введеними в експлуатацію. Ця карта є дуже доступною й охоплює лише 1 шар. Таким чином, мешканці можуть перевірити будову на «скандальність» перед тим, як купувати там квартиру», – відзначає Юліан Чаплінський.

Карти можна переглянути за наступними посиланнями:

містобудівні умови та обмеження

скандальні забудови,

або ж перейшовши за посиланнями на сайті Львівської міської ради.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
10 Березня, 2020 12:10
Lawyer Корисна стаття і корисна справа. Для того щоб не втратити свої кошти, все одно краще це робити проконсультувавшись з юристом спеціалістом. Детальніше у статті: [***]://advocatlviv.com.ua/perevirka-kvartiri-v-novobudovi-yaki-dokumenti-vimagati-u-zabudovnika-poradi-advokata/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!