На правах реклами

Для маленьких львів'ян відкрили новий спортмайданчик. Фоторепортаж

2361 0
На подвір’ї Храму Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175) відбулось урочисте відкриття дитячого спортивного майданчика. Нове місце для дозвілля облаштували на прохання храму, аби діти та молодь, що приходять до Катехитичної школи, а також всі охочі мешканці міста могли весело проводити вільний час.

Меценатом проекту виступив найбільший виробник дріжджів в Україні – «Компанія Ензим».

«Компанія Ензим» активно підтримує соціальні проекти у Львові. Одним із них було спорудження спортивного майданчика, яке підприємство профінансувало на прохання Храму. Такого місця для відпочинку дуже бракувало молоді, що приходить до храму, тож ми залюбки долучилися до його створення. Наша компанія рада стати меценатом такої хорошої ініціативи», – каже гендиректор «Компанії Ензим» Олена Вовк.

Як зазначає настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Андрій Боднар, місцева громада справді потребувала такого майданчика. Сюди щодня приходять і мешканці району, які мають дотичність до Катехитичної школи храму, і молодь, яка займається волонтерством та проводить тут вільний час.

«Спорудження цього майданчика було зініційоване нашою парафіяльною громадою, оскільки ми дуже активно працюємо з молоддю і з дітьми. Така потреба була в нас роками. Ми мали ідею, але зреалізувати її власними силами було важко. І тут, власне, «Компанія Ензим» вийшла нам на зустріч і посприяла», – додає настоятель храму.

«Не має такого проекту, який стосується дітей, який нам був би нецікавим. Ми брали участь в будівництві дитячого майданчику в Шевченківському гаю, і коли вже ця ідея з’явилась і отець Андрій до нас звернувся, - ми були раді підтримати його. Ми раді, що маленькі львів’яни зможуть на цьому майданчику займатися і оздоровлюватися. Наша вимога була до будівельників – щоб всі матеріали були екологічними, витривалими, щоб цей майданчик прослужив довго», - розповіла член Ради директорів «Компанії Ензим» Розалія Бурко.

Для покриття майданчика використали сертифіковану мультифункціональну траву, яку створюють у Нідерландах. Таке покриття не лише максимально зручне для дітей, а й здатне витримувати різні температурні режими, підвищену вологість і – що гарантовано – прослужить багато років.

Вартість проекту – близько 350 тисяч гривень. Роботи зі спорудження майданчика розпочали у жовтні 2016 року. Торік на місці майбутнього майданчика встановили бордюри, паркан і зробили замощення основи. А цього місяця поклали фінішний шар основи, штучну траву та встановили обладнання, а саме футбольні ворота, баскетбольні кільця та сітки.

Фото Назарія Юськіва


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!