Для мешканців Нового Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини

6539 0
Амбулаторія обслуговуватиме понад 12 тис. мешканців мікрорайону і є повністю доступною для людей з особливими потребами. У Львові це уже 18 амбулаторія сімейної медицини.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Амбулаторію відкрили за адресою Тернопільська, 9, і вона є першою у структурі 4-ї міської клінічної лікарні, - інформують у прес-службі Львівської міської ради.

«Сьогодні, відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їх децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тис., і щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим», - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Читайте також: Як у львівському ОХМАТДИТі діє унікальна мультифункціональна їдальня. Відео 

До зони обслуговування амбулаторії входять 8 територіальних дільниць.За словами завідувачки  амбулаторії Ніни Земенкової, тут пацієнти можуть пройти обстеження гінеколога, здати аналізи, які будуть доставлені в централізовану лабораторію, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції, зробити ЕКГ тощо.

В амбулаторії, окрім трьох кабінетів сімейних лікарів, є маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ЕКГ, кабінет акушер-гінеколога. Також – реєстратура, хол і кабінет завідувача відділення. Загалом в амбулаторії працює 26 осіб, серед яких завідувач амбулаторії, старша медсестра, 8 сімейних лікарів і 8 сімейних медсестер, процедурна медсестра і медсестра кабінету щеплень, гінеколог, 3 реєстратори і 2 санітарки.

Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08:00 до 18:00.

Для створення амбулаторії всього використали  близько 1 млн 316 тис. грн., у тому числі 1 млн 050 тис. грн. – з бюджету розвитку міста. 

Читайте також: В Україні заборонили популярний препарат від головного болю 

Нагадаємо, торік для мешканців трьох районів Львова відкрили нові амбулаторії сімейної медицини: для Шевченківського району – амбулаторію у складі 1-ої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева на вул. Грінченка, 6; для Залізничного району – амбулаторію у складі 3-ї міської клінічної лікарні на вул. О. Степанівни, 35А; для Шевченківського району – амбулаторію у складі 3-ї міської клінічної лікарні на вул. Шевченка, 358Б.

Наступну амбулаторію сімейної медицини відкриють для мешканців Личаківського району. Загалом у закладах охорони здоров’я міста функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!