Міській дитячій лікарні Львова придбали ще 4 інкубатори для недоношених дітей

3230 0
Тепер у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених працює 10 інкубаторів.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Для міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, придбали 4 новітні інкубатори експертного класу для новонароджених, загальною вартістю 1,6 млн. грн. Тож тепер у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених дитячої лікарні працює 10 інкубаторів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Хочу, щоб вони стали дорослими. Як Наталія Ліпська будує у Львові «космічний корабель»

Завдяки цим апаратам, медики можуть виходжувати передчасно народжених і недоношених дітей, атакож малюків, яким необхідні медичні маніпуляції в умовх термостабільного середовища.

Як пояснив головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт, щороку у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених лікують понад 400 маленьких пацієнтів, 50% з яких – передчасно народжені. 

«Ще 10−15 років тому виходжування дітей з низькою масою тіла – тобто менше 1 кілограма, було чимось надзвичайним, а сьогодні це звичний стандарт неонатологічної служби ІІ-ІІІ рівня. Інкубатор призначений для забезпечення стабільної терморегуляції середовища, де перебуває новонароджений пацієнт, постійну концентрацію кисню, швидкий і легкий доступ до дитини для проведення різних видів догляду та медичних маніпуляцій. Але окрім передчасно народжених дітей, лікування в інкубаторі вимагають новонароджені діти з хірургічною та нейрохірургічною патологією, яким дуже важливий перед- та післяопераційний період в умовах стабільної температури та сталої вологості повітря. А це забезпечує саме інкубатор», – каже Дмитро Квіт.

Читайте також: Львівський «Охматдит» отримав сучасне обладнання вартістю 10 млн грн. Фото

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених  Володимира Чуйка, кювези дозволяють новонародженим дітям мати імітацію внутрішньоутробного стану. Вони мають подвійні стінки, за допомогою яких діти мають постійну безперебійну циркуляцію повітря та зволоження. Також спеціальні фільтри,  затримують найменші частинки пилу, бруду та мають теплову завісу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!