Для Нацгвардії України розробили нову форму. Фото

9212 1
Проект нової уніформи для Національної гвардії України отримав підтримку командувача, офіцерів і керівництва МВС.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Як повідомив координатор групи розробників Віталій Гайдукевич на сторінці у соціальній мережі Facebook, ребрендинг форми Нацгвардії передбачає зміну кольору повсякденного і парадного мундира, зміну основної емблеми, кольору берета.

Водночас військові частини НГУ продовжать носити польову форму захисного кольору, а частини, які задіяні в охороні громадського порядку, перейдуть на брендовий колір Нацгвардії – синій.

Фото Віталій Гайдукевич/facebook

 

Синій колір як основний для форми НГУ обрали за аналогією з уніформою жандармів у Франції та карабінерів в Італії, оскільки за спектром завдань Національна гвардія схожа на цих підрозділів.

Синій колір берета обрано на заміну «краповому», щоб дистанціюватися від внутрішніх військ. Беретний знак буде виконаний з жовтого металу.

«НГУ в символіці має категорично відрізнятися від ЗСУ чи СБУ. Тож хрест варто залишити саме військовим і службі безпеки, а НГУ органічні будуть із гренадою, зіркою поліції та тризубом. Це даватиме впізнаваність для громадян», – написав Гайдукевич.

Читайте також: Для українських митників створили нову форму. Фото

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
14 Листопада, 2016 13:35
Олександр Пан гайдукевич, ти що експерт у військовій формі? НІ - ти чергова тварюка яка хоче на цьому наваритися...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!