Для найкращих учасників ЗНО і переможців олімпіад в Україні затвердили премії

1269 0
Уряд повинен передбачати у державному бюджеті України видатки на відповідні виплати.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Для найкращих учасників ЗНО і переможців олімпіад в Україні затвердили премії. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ № 27/2021 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у галузі освіти», – повідомляє пресслужба ОП.

Документ передбачає заснування президентських стипендій для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати; премій для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів; грантів на навчання за кордоном.

Читайте також: На шкільні збори я принесла печиво. Батьки, певно, подумали, що я трохи не в собі

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України має у двомісячний строк розробити та затвердити порядки призначення та виплати цих стипендій, премій і грантів. Також уряд повинен передбачати у державному бюджеті України видатки на відповідні виплати.

Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Указу президента України про премію учасникам ЗНО, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів. Проєкт передбачав заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуть одноразово.

Читайте також: «Ні, синку, цього року на море поїдуть репетитори». Чому для ЗНО не досить шкільних знань

Кожна премія. відповідно до проєкту, мала становити 5 тисяч гривень. Їх призначатимуть учасникам, які набрали 200 балів із двох і більше навчальних предметів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!