Для очистки Грибовицького сміттєзвалища закуплять спеціальне обладнання

2758 0
Обладнання мають поставити орієнтовно за 40 днів.
фото Богдана Михалуся

фото Богдана Михалуся

ЛКП «Зелене місто» доручено здійснити купівлю обладнання для очистки фільтрату Грибовицького сміттєзвалища. Відповідне рішення прийняв 7 вересня виконавчий комітет ЛМР.

«Після цього прийняття рішення ми вже зможемо провести всі процедури із закупівлі. Якщо це буде проводитися в рамках кредиту ЄБРР, то відповідно це є виключно міжнародні торги, які проводить Європейський банк реконструкції та розвитку. Ми тільки зараз розпочинаємо проведення цих всіх робіт», – розповіла директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Вона зазначила, що зараз на Грибовицькому сміттєзвалищі проводяться рекультивація, будівництво дамби, відбувається очистка фільтрату міським устаткуваннями. На закупівлю та поставку додаткового обладнання потрібно орієнтовно 40 днів.

Читайте також: Кредити, відсотки та відходи. На що підуть кошти, які позичає Львів?

Обладнання закуплять за кошти, які місто отримало в рамках кредитної угоди на загальну суму 20 млн євро від ЄБРР для вирішення першочергових проблем із утилізацією відходів та рекультивацією звалища в Грибовичах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!