Для однієї зі львівських шкіл збудують новітній навчальний корпус за допомогою 3D-принтера

1765 0
Йдеться про добудову нового одноповерхового корпусу для учнів початкових класів. Довкола планують розмістити необхідні спортивні та ігрові майданчики, якісний простір, пристосований для дітей.
Візуалізація корпусу/Фото: ЛМР

Візуалізація корпусу/Фото: ЛМР

За кошти благодійників у Львові збудують сучасний навчальний корпус для учнів початкових класів школи №23, що на вул. Варшавській, 126. Тут планують використати інноваційний метод будівництва. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР. 

Виконавчий комітет ЛМР підтримав питання про організацію будівництва шкільного корпусу на території середньої загальноосвітньої школи № 23. Роботи виконуватимуть із ініціативи та за фінансування благодійної організації «Благодійний фонд ТІМ4ЮА». Візуалізація школи та архітектурна концепція розробено архітектурною майстернею Balbek Bureau.

Читайте також: У Львові з 1 вересня планують відновити повноцінне навчання у школах

«Благодійний фонд звернувся до нас з бажанням допомогти покращити соціальну інфраструктуру міста з огляду на те, що зараз у місті суттєво побільшало дітей за рахунок внутрішньо переміщених людей. Ми прийняли спільне рішення – підсилити інфраструктуру школи №23 на вул. Варшавській», – каже Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

За його словами, йдеться про добудову нового одноповерхового корпусу для учнів початкових класів. Довкола планують розмістити необхідні спортивні та ігрові майданчики, якісний простір, пристосований для дітей.

«Іноземна організація пропонує тут застосувати новітні методи будівництва, зокрема 3D-друк будівлі. Наразі вони організовують доставку у Львів спеціального 3D-принтера, який буде формувати стіни будівлі зі спеціального розчину. Концепція проєкту ще буде напрацьовуватись, буде проходити необхідну експертизу»,  – розповів Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Читайте також: А якщо напад? В якому стані перебувають укриття у львівських школах

Нагадаємо, що у Львові 84% шкіл мають власні укриття. До 1 вересня школи Львівщини повинні облаштувати укриття, а переселенців мають розмістити в інших місцях. Зокрема, відновлення навчання в очному форматі можливе лише за наявності бомбосховищ, які облаштовують у підвальних приміщеннях навчальних закладів. Окрім цього, в багатьох школах дотепер проживають переселенці, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!