Для окупантів на сході замовили спецодяг нафтовиків і металургів, – Генштаб

940 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: T1

Фото: T1

Стало відомо про замовлення цивільного спецодягу з логотипами «роснефть» та «електросталь» для особового складу одного із підрозділів загарбників, що діє на Новопавлівському напрямку у Волноваському районі Донецької області. Очевидно, що з певною метою противник намагається приховати свою належність до російських окупаційних військ. Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області. У той же час противник завдав 5 ракетних ударів по мирних містах: Костянтинівка, Краматорськ та Запоріжжя. Також окупанти 52 рази обстріляли з РСЗВ та завдали 18 авіаударів.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили понад 400 російських окупантів 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – ознак формування наступальних угруповань противника не виявили. Визначені підрозділи збройних сил білорусі та росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляні райони населених пунктів: Сеньківка та Карповичі Чернігівської області; Порохонь та Бачівськ Сумської області, а також Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Чугунівка та Рідкодуб на Харківщині.
  • На Куп’янському – вогневого ураження зазнали райони населених пунктів: Дворічна, Западне, Синьківка, Орлянка, Кислівка, Котлярівка, Колісниківка, Берестове, Богуславка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку ворог обстріляв Греківку, Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.
  • На Бахмутському – вогневого ураження зазнали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Північне на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку обстріляли Красногорівку, Авдіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку.
  • На Новопавлівському – вогневого впливу зазнали Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів: Времівка і Вільне Поле на Донеччині та Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів і Кам’янське Запорізької області.
  • На Херсонському – мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон.

 

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. У той же час наші захисники збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10». Українські підрозділи ракетних військ і артилерії в свою чергу уразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів, а також 3 інших важливих об’єкти окупантів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!