Для оранжереї у Стрийському парку придбають екзотичні рослини

3438 0
У жовтні в оранжереї в Стрийському парку з’являться пальми, фікуси, орхідеї та інші екзотичні рослини.
фото: floristics.info, juanitacatalinaysol-blog.tumblr.com, cikavo.net, commons.wikimedia.org

фото: floristics.info, juanitacatalinaysol-blog.tumblr.com, cikavo.net, commons.wikimedia.org

Департамент містобудування Львівської міськради придбає 169 екзотичних рослин різних видів на загальну суму 93,5 тис. грн. Про це свідчать результати торгів, оприлюднені у системі електронних закупівель Рrozorro.

Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Галушка, доправити усі рослини до теплиці планують упродовж жовтня. «Загалом придбали 169 видів рослин вартістю 93,5 тис. грн. Всі види є досить екзотичні. Серед них і фінікові пальми, і  різні види фікусів, і кипариси,і гібіскус, а також кактуси та агави.

Висадити або ж встановити горщики із рослинами планують упродовж жовтня. Відтак узимку теплиця буде відкрита для відвідування»,  – розповів начальник управління екології та благоустрою.

Загалом в оранжереї планують облаштувати кілька експозицій. Як ідеться у документації закупівель, у центральній експозиції мають намір висадити різноманітні види пальм. У змішаній експозиції розмістять різні види драцен, фікусів, а також кипариси та деякі інші види рослин. Планують облаштувати і окрему експозицію рослин, які здатні накопичувати воду (сукулентів). Там відвідувачі зможуть побачити, зокрема кактуси та агави. Також в теплиці можна буде побачити  лимонне, інжирове, апельсинове, кавове та гранатове дерево. Доповнять насадження трав’янистими рослинами та квітами – орхідеями, плющами тощо.

Як розповів Андрій Галушка, для того, аби забезпечити гідний догляд за рослинами (охорону тощо), планують встановити символічну ціну за вхід в оранжерею. Начальник управління екології додає, що теплиця сприятиме популяризації Стрийського парку і допоможе розвантажити центр від туристів.

Нагадаємо, у бюджеті міста на ремонт оранжереї було  закладено кошторис у розмірі 1,05 млн. грн. Гроші виділили на відновлення системи теплозбереження та кондиціонування вологості, а також ремонт  віконних конструкцій самої теплиці.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!