Нові правила для отримання шенгенської візи

8983 0
Вже на початку другого півріччя цього року для отримання шенгенської візи доведеться здавати біометричні дані – відбитки усіх десяти пальців. Такі правила при видачі віз українцям діятимуть у всіх консульських установах країн ЄС.

Про це під час прес-конференції 23 лютого повідомив Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд. Нововведення не залежатиме від того, який вид паспорта має громадянин – біометричний чи звичайний, і стосуватиметься усіх громадян.

«В українському біометричному паспорті є відбитки лише двох пальців, а для отримання візи в країну ЄС з біометрією треба відбитки усіх 10-и пальців», - сказав Ярослав Дрозд.  Відбитки пальців для отримання візи відбуватимуться за спрощеною схемою – не кожен палець окремо, а по 4 пальці на кожній руці разом, та два пальці окремо. Це, за словами Генерального консула, спрощуватиме систему відбору біометричних даних.

Читайте також: Закордонні паспорти видаватимуть немовлятам

Разом із тим, біометричні дані не будуть відбиратися у тих, хто звертатиметься за національною польською візою.

За словами Генерального консула РП у Львові, усе необхідне обладнання для збору біометричних даних уже є як у консульстві, так і в Пунктах прийому візових анкет (візових центрах).

«Ми з візовим центром вже маємо сканери і чекаємо на введення цієї системи», - сказав Ярослав Дрозд.

Читайте також: Українцям видаватимуть три види закордонних паспортів. Що обрати?

Нагадаємо, відповідно до вимог Візового кодексу ЄС, у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!