Для пасажирів поїзда Київ – Львів – Перемишль спростили митні процедури

5906 0
Нововведення скоротить дорогу до кінцевої станції орієнтовно на 40 хвилин.

Напередодні нового року Кабінет міністрів України затвердив розпорядження № 1016-р від 23.12.2016 «Про проведення експерименту щодо здійснення прикордонного та митного контролю в електропоїзді «Інтерсіті+». Розпорядженням передбачено опрацювання всіма причетними службами та запровадження механізму прикордонного та митного контролю під час руху поїзда між станціями Львів і Мостиська-2 та у зворотному напрямку.

 «Оперативне затвердження цього документа – яскравий приклад того, що бюрократія зникає, коли йдеться про комфорт українців, адже тепер час у дорозі майже на годину зменшився – до 6 годин 40 хвилин», – повідомив директор з пасажирських перевезень і сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

Однак, за його словами, швидкість митного та прикордонного контролю залежить не тільки від залізничників і посадовців, а  від пасажирів. Адже спроби провозити недозволені товари й інші порушення при перетині кордону можуть зіпсувати поїздку. Додамо, що у  середу під час митного контролю поїзда Інтерсіті+, що курсує з Києва до Перемишля, у Медиці працівники польської митниці виявили у двох пасажирок сигарети без польських акцизних знаків.

Нагадаємо, що 23 грудня 2016 року перший рейс здійснив новий швидкісний поїзд Інтерсіті+ № 705/706 Київ – Львів – Перемишль.

Читайте також: Перший пішов. Як Інтерсіті+ Київ-Львів-Перемишль подолав кордон. Спецрепортаж


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!