Для переселенців на Львівщині запрацювало наметове містечко на 100 місць

1670 0
У містечку є спальні місця, їдальня, душові та туалети.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Мостиськах на території школи №1 запрацювало наметове містечко для внутрішньо переміщених осіб. Тимчасовий табір для проживання розташований на площі 500 м кв та розрахований на 100 місць. Про це повідомили у Львівській ОВА.

У наметовому містечку є спальні місця з ліжками, матрацами та подушками. Є також їдальня, де переселенці отримуватимуть безкоштовне триразове харчування, душові, туалети.

Читайте також: На Львівщині відкрили модульне містечко для переселенок із дітьми та літніх людей

Містечко зводили упродовж двох місяців волонтери швейцарської організації Remar S.O.S. З нагоди відкриття організатори роздали малозабезпеченим жителям громади понад 300 продуктових наборів. Зазначається, що таку допомогу планують надавати щомісяця.

Нагадаємо, у Судововишнянській громаді відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Воно складається з 10 поєднаних між собою контейнерів (5 житлових та 5 господарських приміщень). У будинках є всі умови для проживання: кухні, санвузли та душові кабінки, а на території облаштували дитячий майданчик.

Раніше на території Львівської області планувати збудувати низку модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Також хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок.

Окрім цього, виконавчий комітет Стрийської міської ради оприлюднив проєкт розроблення детального плану території з метою будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в селі Нежухів, що за 5 кілометрів від Стрия на Львівщині. Йдеться про будівництво 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!