Для переселенців у Львові працює дві фінансові програми

2408 0
У Львові почав працювати офіс громадської ініціативи «Крим SOS», яка стала виконавчим партнером УВКБ ООН. Офіс розташований за адресою: провулок Крива Липа, 8, кв. 1. Діяльність офісу спрямована на моніторинг ситуації, надання консультацій та допомоги переселенцям з Криму та Донбасу.

В офісі проводять безкоштовні прийоми соціальні працівники, юристи та психологи, за умови попереднього запису за номерами гарячої лінії чи на електронну пошту. З вересня плануються курси кримськотатарської, української та англійської мов,інформує прес-служба Львівської міськради.

Також «Крим SOS» проводить консультації та збирає заявки на отримання фінансової допомоги від УВКБ ООН на покращення житлових умов (пріоритет надаватиметься переселенцям з Криму та Донбасу, які поселились у сільській місцевості) та для початку власної справи для переселенців з Криму. 

«Ми працюємо не тільки з переселенцями з Криму, а й з переселенцями з Донбасу. У Львові зараз переселенців більше, ніж 5 тисяч. «Крим SOS» як партнер УВКБ ООН матиме змогу допомагати через гранти починати вести бізнес для кримчан, а також покращувати житлові умови для переселенців, які зараз живуть у селах. Варто зазначити, що до нас надходять запити від львівських бізнесменів, які готові брати переселенців.

Крім соціальної, юридичної, психологічної допомог, наш офіс займається також і культурною інтеграцією, щоб і львів’яни, і кримчани, і жителі Сходу гармонійно співіснували у Львові. Тому ми плануємо організовувати фестивалі. На базі офісу проходять курси англійської мови для переселенців. Зараз готуємо групи для вивчення кримсько-татарської мови. Є волонтери, які допомагають нам навчати українській мові переселенців», - розповідає співзасновник ініціативи «Крим SOS», керівник західноукраїнського офісу «Крим SOS» Алім Алієв.

Тобто, переселенці, котрі живуть в таких будинках, можуть звернутися до «Крим SOS» і написати заяву, повідомляючи про те, що їм потрібно утеплити вікна, або купити обігрівачі, або зробити інші речі для покращення комфортного зимування в цих будинках. Максимальна сума фінансування для однієї родини – до 3 тисяч доларів.

«Друга програма стосується виключно переселенців з Криму, бо Крим визнаний анексованою територією і ми все ще сподіваємось, що це доля, яка омине Луганськ і Донецьк. Частина з кримських переселенців – дуже активна, яка в Криму займалася бізнесом. Не кожен бізнес легко перенести з Криму і почати у Львові та адаптуватися до того ринку, який є тут. Щоб підтримати людей з бізнес-ініціативами, у нас є проект, який стосується написання короткого бізнес-плану на 1,5 сторінки. Сума – до 3 тисяч доларів для того, щоб перенести за можливості бізнес до Львова, або розпочати тут нову власну справу, користуючись набутим досвідом у Криму. Ця ініціатива спрямована на закупівлю інструментів, механізмів, які потрібні людям для того, щоб тут розпочати заробляти», - повідомляє заступник керівника західноукраїнського офісу «Крим SOS» Олександра Сорокопуд.

Координати офісу «Крим SOS» у Львові:

Адреса: м. Львів, провулок Крива Липа, 8, кв.1.

Телефони гарячої лінії: +38 050 381 14 89, +38 063 975 55 43, +38 067 474 56 08.

Електронна пошта: [email protected]

Сторінка у Facebook: www.facebook.com/KRYM.SOS

Сайт: http://krymsos.com/.

Контактна особа: Алім Алієв, тел. 066 836 36 35.

Довідка: «Крим SOS» - це проект, який був створений активістами 27 лютого 2014 у зв'язку з початком окупації Криму Російською Федерацією. З липня 2014 року громадська ініціатива «Крим SOS» є офіційним виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. З серпня 2014 року працюють офіси «Крим SOS» у Києві, Львові та Херсоні, які займаються моніторингом ситуації з вимушеними переселенцями з Криму та східних регіонів, наданням допомоги їм, а також інформуванням про події в Криму.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!