Для поранених військових Львівщина передала мобільний шпиталь за 150 тис. євро

1112 0
Одночасно у мобільному шпиталі можуть надавати допомогу до 10 пораненим і стабілізувати понад 80 людей на добу.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Львівщина для порятунку життів воїнів передала мобільний шпиталь, який не має аналогів ні в Україні, ні в світі. Він обладнаний двома операційними столами, п‘ятьма реанімаційними, стоматологією, апаратами УЗД та ШВЛ, моніторами життєдіяльності та іншими засобами для надання первинної медичної допомоги. Вартість шпиталю – 150 тисяч євро. Суму зібрали всього за 1,5 місяця. Донатили на нього як українці в Німеччині, так і німці. 

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький у Facebook

«Усі пристрої мають безперебійне живлення, що вкрай важливо, коли ворог прицільно б’є по енергооб’єктах. Крім того, на відміну від стаціонарних, цей госпіталь може розташовуватись значно ближче до зони, де тривають бої, – за 20-30 кілометрів від неї.  Це дозволяє швидше стабілізувати поранених, збільшити їхні шанси на виживання і зменшити ймовірність важких наслідків для здоров’я», – йдеться в повідомленні. 

Створили шпиталь німецькі інженери та лікарі, багато з яких є вихідцями з України, у співпраці з ГО «Інноваційний фонд».

«Перш ніж конструювати госпіталь, вони з’ясували потреби наших воїнів, вивчили досвід НАТО і облаштували на базі автобуса Mercedes-Benz розробку, яка зараз єдина у своєму роді. Донатили на нього як українці в Німеччині, так і німці. Гроші на шпиталь збирало українське товариство та громада міста Рансбах-Баумбах», – зазначив Максим Козицький.

Одночасно у мобільному шпиталі можуть надавати допомогу до 10 пораненим і стабілізувати понад 80 людей на добу.

«Ідея виникла створити такий госпіталь 11 серпня цього року. Того дня Ярослав Кашуба та ще низка жителів нашої області отримали відзнаки і медалі «За сприяння Збройним Силам України». Після вручення ми розговорилися з Ярославом, а в нас багато спільного, зокрема і медична освіта. І зійшлися на тому, що допомагати нашим воїнам «швидкими» – це дуже важливо, але одна «швидка» може забрати з поля бою одну-дві людини, до того ж, їх доводиться далеко транспортувати, тому потрібно зробити щось ще масштабніше. Ярослав загорівся ідеєю. Минуло чотири місяці і ось – маємо неймовірний результат», – додав голова Львівської ОВА. 

Нагадаємо, Естонія передала українській армії сучасний мобільний шпиталь, який рятуватиме життя військових на фронті. 

Антоніна Костик

Фото: Максим Козиький/Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!