Для посилок вартістю від 100 євро запровадили електронне декларування

1705 0
Актуалізують й перелік товарів, для розповсюдження яких в Україні необхідно надати митниці певні гарантії.
фото: rbc.ua

фото: rbc.ua

Задекларувати товари вартістю від 100 євро можна буде в електронній формі. Зміни до відповідної постанови погодив Кабмін вчора, 27 листопада.

Йдеться про застосування електронної митної декларації М-16, якою користуються для декларування товарів вартістю від 100 євро, що пересилають через митний кордон України у міжнародних експрес-відправленнях.

Читайте також: Яким має бути пішохідний пункт пропуску в Рава-Руській. Візуалізація

«Така норма після доопрацювання відповідних програмних сервісів дозволить громадянам самостійно здійснювати (після отримання певних навичок декларування своїх товарів) без залучення митних брокерів, що відповідно надасть їм можливість заощадити кошти на митному оформленні товарів», – кажуть в уряді.

Також зміниться й сама форма декларації М-16. Актуалізують й перелік товарів, для розповсюдження яких в Україні необхідно надати митниці певні гарантії.

Нагадаємо, що з липня всі посилки з-за кордону вартістю понад 100 євро підпадають під оподаткування.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!