Для повноцінного відновлення роботи енергооб’єктів на Львівщині треба 8-12 місяців, – Козицький

1381 0
Станом на цю годину Львівщина заживлена на 95%, але мешканців закликають дуже ощадливо споживати електроенергію.
Фото: Cukr.city

Фото: Cukr.city

Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у Львівській області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців. Про це на брифінгу сьогодні, 16 листопада, повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

​​«Наслідки ракетних ударів, які сталися на Львівщині вчора, гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували вчора, це повторні удари по об‘єктах критичної енергетичної інфраструктури нашої області. Усі три об‘єкти зазнали критичних ушкоджень», – каже він.

Читайте також: На Львівщині сьогодні будуть аварійні та погодинні відключення світла

Станом на цю годину Львівщина заживлена на 95%, але мешканців закликають дуже ощадливо споживати електроенергію, адже живлення відбувається за тимчасовою схемою. Зараз одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів області. Усі профільні служби працюють над тим, щоб ця цифра зросла.

Крім того, якщо у будинку може не бути світла, бо через велике навантаження на енергосистему країни НЕК «Укренерго» запровадила графіки погодинних та аварійних відключень.

Читайте також: Сили оборони України знищили вже понад 200 дронів-камікадзе

Водночас, за його словами, якщо порівнювати ситуацію з тією, яка була після масованих ударів у жовтні, то зараз всі підстанції області обладнали додатковими захисними екранами. Окрім цього, мобільні оператори також швидше змогли налагодити роботу в екстрених умовах – за допомогою дизель-генераторів, а для інформування про завершення тр вони підготували більше автомобілів з гучномовцями.

Нагадаємо, що під час масованої атаки по Україні у Львівську область прилетіло понад 10 ворожих ракет. Більшість з них збили сили ППО. 

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!