Для продовження реконструкції площі Галицької знову обиратимуть підрядника

2977 0
Сьогодні або завтра мають оголосити тендер на оновлений проєкт з облаштування простору на площі Галицькій.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові оголосять тендер на відкоригований проєкт з облаштування простору на площі Галицькій. Орієнтовно через півтори місяці роботи на ділянці мали б продовжити. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Читайте також: У Львові за 4 мільйони продовжать реставрацію руїн Високого замку

«Проєкт відгоригували, врахували всі зауваження. Для цього оновленого проєкту будемо обирати підрядника. До трьох тижнів тендер мав би відбутися. Пізніше 10 днів піде на погодження, ще 10 – для заключення угоди», – каже він.

Технічне завдання уже готове. Попередня вартість, відповідно до тендеру, становитиме близько 6 млн грн.

«Принципових зауважень не було, фактично він залишається у такому вигляді, як був, можливо, змінилися деякі технічні рішення. Комісія ще обговорить деталі, і сьогодні або завтра оголошуватимуть тендер», – додає Андрій Зозуля.

Археологічна частина на ділянці завершена, хіба, за словами голова Галицької РА, буде нагляд з боку археологів. На площі виконали земляні роботи, залишається облаштування простору.

Читайте також: На площі Коліївщини у Львові археологи знайшли фундамент давньої криниці

Нагадаємо, у Львові минулого року продовжили реконструкцію площі Галицької. Її почало ремонтувати ПП «Патронат» ще у 2019-му, однак на місці фонтану «Кульбаба» під час демонтажу виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. Сам фонтан «Кульбаба» передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини. «Кульбабу» створив у 1970 році львівський художник Олег Микита. 

За оновленим проєктом, на площі мають підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять. Другий етап проєкту передбачає ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. князя Романа і площею Соборною.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!