Для проїзду сьогодні відкривають праву частину вулиці Чернівецької

3090 0
Вулицю Чернівецьку за 89,9 млн грн ремонтує ТОВ «Вельт Капітал».
Скрін із відео Андрія Білого

Скрін із відео Андрія Білого

Праву частину вулиці Чернівецької сьогодні, 21 вересня, відкривають для проїзду. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Праву половину уже закінчили асфальтувати (наразі це перший шар і має бути ще другий). Тепер роботи триватимуть на лівій частині вулиці. Підрядник хоче завершити роботи до морозів. Громадський транспорт зараз, за словами Андрія Білого, курсує по колії. 

Водночас на площі Двірцевій завершили нанесення розмітки, зараз тут замощують сквер та слоти для паркування навколо нього.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові встановили бетонні антипаркувальні обмежувачі. Фото

Зазначимо, що вулицю Чернівецьку за 89,9 млн грн ремонтує ТОВ «Вельт Капітал». Роботи триватимуть майже до кінця 2021 року. Під час реконструкції на вулиці зріжуть частину сухих дерев та чагарників, замінять комунікації, дорожнє покриття на асфальтоване, відремонтують тротуари, висадять багаторічні кущі та дерева, встановлять вуличні меблі, зупинки громадського транспорту, освітлення, дорожні знаки, світлофори та підземні контейнери для сміття. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту. По всій довжині, аж до повороту з Городоцької на вокзал, буде пішохідна зона. Із лівої сторони, якщо дивитися у напрямку Городоцької, курсуватиме громадський транспорт. Перед кільцем транспорт перелаштовуватиметься. 

Загалом на вулиці Чернівецькій буде п’ять смуг руху: дві для громадського транспорту й три (дві на виїзд, одна на в’їзд) – для приватних авто й таксі.

Нагадаємо, трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Тут повністю змінили конфігурацію руху громадського транспорту й облаштували пішохідну алею. Відкрили першу частину площі та відновили рух трамваїв.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!